Cele mai deosebite efecte și modele – 7 metode originale pentru vopsirea ouălelor de Paște

Vopsitul ouălor de Paști este o tradiție minunată, care implică un proces captivant. Nu este deloc complicat să realizați ornamente interesante.

1. Efect de marmorare

Cu ajutorul unui cuțit, tăiem cojile de ceapă. Dăm ouăle prin apă, pe urmă prin coji de ceapă. Învelim ouăle în tifon, pe urmă le decorăm. Puteți folosi coloranți alimentari sau să dizolvați o sticluță de verde de briliant într-un pahar cu apă. Așezați ouăle în cratița cu vopsea, astfel încât să fie acoperite complet. Le fierbeți până sunt gata. Apoi spălați ouăle cu apă rece, înlăturați tifonul și le treceți sub jet de apă.

A doua modalitate este să folosiți adăugați ulei vegetal. Puneți ouăle fierte în acest amestec și rotițe-le, cât să se acopere cu cercuri de ulei: cu cât mai mutle vor fi, cu atât efectul va fi mai marmorat.

2. Imprimarea conturului unor frunze

Așezați frunze de diferite plante pe coaja ouălor și înfășurați-le cu ciorapi din naylon. Le puneți în apă cu colorant și le fierbeți până sunt gata.

3. Vopsirea cu țesătură din mătase

Pentru acest design este necesar să utilizați o țesătură de mătase pe care nu o mai folosiți. Fierbeți ouăle până sunt gata. Când veți îndepărta țesătura, desenul va rămâne pe coaja oului. Este foarte important ca materialul să fie anume din mătase.

4. Ouă înfășurate în ață colorată

O altă modalitate este să înfășurați ouăle strâns cu ață colorată și să le fierbeți în apă câteva zeci de minute.

5. Vopsire în trepte de culoare

Pentru a obține acest efect, scufundăm ouăle treptat în apa colorată. Astfel obțineți o trecere de la nuanța întunecată la cea deschisă.

6. Ouă cu ornament de dantelă

Pentru a obține un ornamet mai rafinat, înfășurăm ouăle cu dantelă și le punem în colorant.

7. Vopsitul cu ceară

După ce am vopsit ouăle, le lăsăm la uscat. Pe urmă, luăm o lumânare și formăm diferite modele cu ceara fierbinte. La final, așezăm ouăle într-un colorant mai concentrat. Pueți folosi sclipici, pigment pentru unghii și alte elemente de decor.

Loading...