4 exemple de grădinărit folosind baloturi de paie – Iată cum puteți cultiva anumite plante fără pământ

Dacă din diverse motive, solul dumneavoastră nu este destul de bogat, un balot de paia poate să fie o alternativă. Acest tip de agricultură presupune folosirea baloturilor de paie (care se descompun treptat) în locul solului. Este un concept similar cu grădinăritul pe paturi ridicate, dar mult mai ieftin.

1. FOLOSIREA BALOTURILOR DE PAIE

Fie ca discutăm despre baloturi de paie sau despre baloturi de fân, ambele au proprietați benefice pentru plante. Paiele reprezintă un produs rezultat din industria cerealelor și conțin doar tulpinile goale ale plantelor, precum grâul, orzul și ovăzul. Deseori baloturile de fân conțin o varietate mare de ierburi uscate și multe semințe. De obicei, ele sunt mai ieftine, dar devin foarte buruienoase și se descompun prea repede. Baloturile pot fi cumpărate de la un magazin horticol sau direct de la fermieri.

2. POZIȚIONAREA BALOTURILOR

Puteți să așezați baloturi de paie oriunde. Pe beton, pe sol, în casă etc. Țineți minte că umiditatea din baloturi poate distruge punțile de lemn. De asemenea, ele devin destul de grele — un aspect, pe care trebuie să-l luați în considerație, dacă doriți să amenajați grădina pe acoperiș.

3. SFORILE

Baloturile sunt fixate prin 2-3 toroane de sfoară pentru balotat, care-i oferă forma dreptunghiulară caracteristică. Trebuie să vă asigurați că ele sunt strânse bine și sunt paralele cu solul.

4. PLANTAREA

Dacă plantați răsaduri, faceți găuri în partea superioară a balotului, pe urmă așezați răsadul. Dacă plantați semințe, răspândiți un strat de 5 cm de substrat de turbă (pentru ghivece) pe fața superioară a balotului. Semănați semințele în substratul respectiv. Sistemele radiculare se vor dezvolta în jos, croindu-și treptat calea prin balot.

Loading...